Chystáte sa na dovolenku? Nezabudnite na poistenie!
28. 07. 2023

Chystáte sa na dovolenku? Nezabudnite na poistenie!

Sme uprostred leta a mnohí sa počas tohto obdobia vyberú za relaxom k moru či do zahraničia. Okrem batožiny je však dobré si pribaliť aj cestovné poistenie, nakoľko sa môže stať neočakávaná situácia, kedy ho budete potrebovať. Na mnohých miestach v Európe sú extrémne vysoké teploty, ktoré spôsobujú požiare a tým pádom existuje riziko nebezpečenstva alebo úrazu. Aj keď je minimálne na mieste sa oblastiam so zvýšeným rizikom zdravotného nebezpečenstva sa vyhýbať, nikdy neviete, kedy sa aj z bezpečného miesta môže stať nebezpečné. 

Cestovné poistenie je neživotné poistenie, ktoré by malo v prípade úrazu alebo ochorenia pokryť liečebné náklady v zahraničí. Existuje krátkodobé cestovné poistenie, ktoré spravidla využívajú dovolenkári a dlhodobé cestovné poistenie, ktoré je vhodné využiť na dlhodobé alebo pravidelné cestovanie do zahraničia. V prípade dlhodobého cestovného poistenia je treba dbať ohľad aj na to, či ide o opakované cestovanie alebo nepretržitý pobyt v zahraničí.

Okrem poisťovní ponúkajú produkt cestovného poistenia aj banky, ktoré ho spravidla spájajú napríklad s platobnou kartou, a poistiť je možné aj členov domácnosti, respektíve rodinných príslušníkov, s ktorými cestujete. 

Cena, ktorú za cestovné poistenie zaplatíte, sa odvíja od toho, aké riziká máte pokryté, aké máte poistné limity, doplnkové poistenia a rovnako sa berie na ohľad aj dĺžka pobytu v zahraničí. V rámci cestovného poistenia sú aj asistenčné služby, čo znamená, že pokiaľ neovládate cudzí jazyk, potrebujete právnika alebo odtiahnuť pokazené auto a podobne, môžete sa spoľahnúť na to, že vám bude poskytnutá pomoc zo strany poisťovne. Pri výbere poistenia je treba sledovať aj to, či vám platí v krajine, do ktorej cestujete. Aj toto môže ovplyvniť sumu, ktorú za cestovné poistenie zaplatíte. 

Poistenie môžete uzatvoriť online, telefonicky či priamo na pobočke. Ak si nie ste istí, je vhodné sa o type poistenia aj poradiť, prípadne si poistenie porovnať s inými možnosťami, ktoré sú na trhu.

Flórian Farkaš, s. r. o.
Autor: Flórian Farkaš, s. r. o.

Dobrý deň!

Volám sa Flórian Farkaš, vo finančnom sektore pôsobím od roku 2011 ako finančný a realitný konzultant. Nie som sám, môj tím predstavuje 10 spolupracovníkov v Banskobystrickom kraji. Svojich klientov a spolupracovníkov inšpirujem k napĺňaniu ich životných cielov a k finančnej nezávislosti.
Naším poslaním je pomáhať klientom zvládnuť rôzne finančné situácie efektívne a rozumne a tým zvyšovať ich finančnú gramotnosť.
Pokiaľ Vás trápia finančné ťažkosti a ste zvedavý ako dosiahnúť finančnú nezávislosť, kontaktujte nás, my sa Vám ozveme. Radi sa s Vami stretneme v príjemnom prostredí v našich kanceláriach v Lučenci alebo vo Fiľakove.

Používame cookies na optimalizáciu našich webových stránok a našich služieb. Ďalšie informácie o cookies nájdete tu.

Nastavenie


Stiahnite si zadarmo

Ako nenaletieť finančným upírom

spracovaním osobných údajov